De zaak Lierman - Van Geeteruyen

 

Naar de assisen voor laster en Eerroof?


 

 

Focus - WTV

De standaard (met  foto beide participanten)

Lokaal nieuws blankenberge

In verband met de mogelijke assisenzaak voor laster en eerroof.

In 2006 kreeg ik van een bron in Brugge een aantal dossiers in handen over het reilen en zeilen van onze waarde schepen Lierman.

Daarin ging het ondermeer over bouwmisdrijven en huisjesmelkerij te Brugge.

Schepen Lierman ging daarmee niet akkoord en diende klacht in. Ik werd op het commissariaat van Brugge geconvoceerd en mocht het gaan utleggen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik diende mijn dossier in.  Het grote probleem zat hem erin dat ik in een eerste site links had gelegd naar brondocumenten. Met het vernieuwen van de site warend deze links echter verloren gegaan. Dus…….  , foutje van mijnentwege.

Ondertussen had een getuige, die volledig op de hoogte was van de zaken zich aangeboden om te komen getuigen bij de politie.  Zo gezegd zo gedaan.

De procedure in zo n geval is dat beide partijen zich komen verantwoorden voor de onderzoekers en elk hun versie van de feiten vertellen. Volgens mijn advocaat zou de heer lierman geweigerd hebben om de politiemannen te word te staan en wou hij enkel met de onderzoeksrechter praten. ?   Diezelfde onderzoeksrechter zou dan mijn,  bewijsmateriaal en de getuigenissen onontvankelijk hebben verklaard. En dus kwam ik voor de correctionele. Naar ik begrepen heb, niet zozeer voor de inhoud, als wel voor de mannier waarop dit materiaal werd voorgesteld.aren de oorspronkelijke links naar de verschillende dossier niet ontkoppeld geweest

Nu, ik ben het al gewoon om processen te voeren en te krijgen. Gerechtigheid in België hangt in sommige gevallen niet af van de waarheid, maar van de spreekvaardigheid van je advocaat en/of de politieke macht die erachter schuilt.

Je kunt in België echt schuldig zin en vrijuit gaan en onschuldig zijn en de bak in draaien. En dit niettegenstaande het systeem toch probeert rechtvaardig te zijn. Ongelooflijk maar waar. Ik zou een boek kunnen schrijven over de strapatzen van het systeem. Nu 27 dienst bij de militaire veiligheid en 10 jaar ervaring met ons verknipte stadsbestuur maken wel dat ik een zekere immuniteit heb verworven met betrekking tot dit soort zaken.
 
Ps. Zonder iemand te willen beschuldigen. In de huizen van de heer lierman werden wel , door ondermeer de staatveiligheid , Roemeense criminelen gemeld. Een link naar lierman werd niet vastgesteld, maar ze waren ondermeer wel werkzaam in de autohandel, of eerder zwendel. En in mensenhandel. Aanhoudingen werden niet verricht, aangezien de verdachten het land verlieten