Lippens belooft opening van het nieuwe zwembad tegen Pasen 2004

eerste steen al gelegd, jammer genoeg is ie in 2006 terug verloren gegaan.


 

Nieuw zwembad tegen Pasen 2004 [nieuw zwembad 2004]
Recreatiepark rond Put van De Cloedt

KNOKKE-HEIST - Tegen Pasen 2004 opent het nieuwe gemeentelijk zwembad de deuren in de buurt Duinenwater. Dat is ten zuiden van de Knokkestraat, tussen Knokke en Duinbergen. Het project rond de vergeten Put van De Cloedt zal op termijn behalve een zwembadcomplex ook elkweervoorzieningen, een tweede golfterrein, een hotel, een jeugdherberg, woongelegenheden en kantoorruimtes omvatten.

Het zwembad zal meer dan 7,5 miljoen euro kosten. Het complex omvat een hedendaags zwembad met een recreatiebad, met glijbaan, een sportbad (12,5 bij 25 meter), een kinderbad en een relaxbad, sauna en hammam. Op de verdieping bevinden zich zalen voor fitness en aerobics. De cafetaria met groot zonneterras geeft uit op de vijver en de openluchtrecreatie.


Duik in vijver
Langs de vijver is een open recreatief bassin voorzien met een zandstrand en lig- en speelweiden. Een houten staketsel maakt het mogelijk in de vijver te duiken. Een paviljoen met steiger organiseert alle activiteiten op en rond het water zoals surfen, zeilinitiatie, roeien, pedalo, volleybal en petanque. Voorts zijn lokalen gepland voor de speelpleinwerking en fuiven alsook een parkeerterrein voor 220 wagens. Het tweede luik omvat een elkweervoorziening met een bowling, karting en overdekt speelpark (Route 49?), een jeugdherberg, een dancing en 140 parkeerplaatsen.

De parkeerterreinen zullen vanaf het openbaar domein praktisch niet zichtbaar zijn. De gebouwen van de elkweervoorziening moeten aantrekkelijk zijn. Architect Bart Chielens van de Groep Arcas: ,,Grote wanden worden geflankeerd door kleinere bijgebouwen en aangepast materiaal moet voor een aantrekkelijk uitzicht zorgen en een menselijke schaal geven. Als voorbeeld denk ik aan de koninklijke stallen in Oostende.''


Verkaveling
Later moet er nog een nieuwe verkaveling en een hotel komen, alsook kantoorgebouwen aan de kant van de Natiënlaan. Ten westen is een bos voorzien. Ten zuiden wil de gemeente een tweede golfterrein aanleggen.

De realisatie van het zwembad gebeurt via een samenwerking van de gemeente met de particuliere sector. Die laatste financiert en bouwt het zwembad voor de gemeente en krijgt hiervoor gronden in ruil. Volgens burgemeester Leopold Lippens moet het project op die manier een nuloperatie worden. (PPK)