Leopold Lippens wordt niet vervangen binnen Compagnie Het ZouteKNOKKE-HEIST- Graaf Leopold Lippens wordt niet vervangen binnen de raad van bestuur van de Compagnie Het Zoute. Dat zegt directeur Philip Muylle. 'Het aantal bestuurders vermindert door het ontslag van Leopold Lippens van 13 naar 12.' Lippens neemt woensdag naar aanleiding van de algemene vergadering van de vennootschap ontslag.
(noot auteur: Wat doet de 1e schepen op deze foto? - antwoord: de foto is hergebruikt uit het artikel over de corruptie binnen de bouwwereld te knokke-Heist.) Lippens verhaalt hier dat hij van NIETS weet. )

Bron: De standaard online. 25.04.07

Léopold Lippens zal vanaf woensdag geen bestuurder meer zijn van Compagnie Het Zoute.

Hij bereikte de leeftijdgrens, en zou niet worden vervangen. De omzet van de Compagnie daalde in 2006 van 63,8 naar 29,9 miljoen. De winst brokkelde af van 38,1 naar 15,6 miljoen

Bron: WTV Focus en trends 25.04.07

Het nieuwsblad 13 mei 2007


Leopold Lippens weg bij Compagnie het Zoute

KNOKKE-HEIST - Leopold graaf Lippens verdwijnt als bestuurder bij de Compagnie het Zoute wegens het bereiken van de leeftijdgrens.

Lippens zal niet worden opgevolgd bij de Compagnie. De omzet van de Compagnie daalde in 2006 van 63,8 miljoen euro naar 29,9 miljoen. De winst brokkelde af van 38,1 miljoen naar 15,6 miljoen, meldt Trends op zijn website.

De Compagnie het Zoute stond in de eerste helft van 2006 voluit in de publieke belangstelling als gevolg van een gerechtelijk onderzoek. De gemeentesecretaris van Knokke-Heist, Marc Verhaeghe, zat toen één maand in voorhechtenis op verdenking van passieve corruptie. Hij zou geld of andere voordelen hebben ontvangen voor de gunstige behandeling van bouwdossiers.

In diezelfde zaak zat ook de algemeen directeur van de Compagnie Het Zoute, Georges Jacobs, even vast op betichting van actieve corruptie. (pdd)