Gewoon een nadenkertje ingestuurd door een pietere lezer?

 

  ik kreeg deze bedenkingdoorgestuurd betreffende de openbare verkoop van het rusthuis "Margille" in Knokke.

Hoe graag moet je je moeder zien om er 8,2 miljoen euro voor over te hebben om haar toch niet zelf in huis te moeten nemen.

 


Zou er iets anders achter zitten. We weten namelijk allemaal dat in dat project de burgemeester zeer bezorgd was. Het is echter  de eerste keer in zijn leven dat hij bezorgd was over een bouwproject in Knokke, en dat ook publiekelijk zei?  

 

Laten we het dus in het achterhoofd houden en afwachten.  

Lippens bezorgd over openbare verkoop residentie Margille


KNOKKE-HEIST - Op maandag 23 januari om 14 uur wordt residentie Margille in de Kopsdreef in Knokke-Heist openbaar verkocht in de New Granny’s in de Lippenslaan. In naam van het Gemeentebestuur doet burgemeester Graaf Leopold Lippens een ultieme oproep aan de toekomstige eigenaar(s) om de functie van dit gebouw als seniorie te bewaren. De Residentie Margille ligt in het centrum van Knokke en omvat een 50-tal comfortabele studio’s die uitkijken op de Lippenslaan. De senioren die er momenteel verblijven worden er uitstekend verzorgd en voelen zich bijzonder gelukkig. Wettelijk kan het Schepencollege de bouwpromotoren niet verhinderen om het gebouw met de grond gelijk te maken om er exclusieve flats te bouwen. Volgens het Bijzonder Plan van Aanleg is deze locatie immers ingekleurd als zone voor meergezinswoningen. Er kunnen eveneens parkeergarages, detailhandel, diensten, kantoren, locaties voor vrije beroepen en horeca worden voorzien. Alleen lunaparken, dancings, tank- en servicestations in functie van wagens zijn verboden.

Burgemeester Graaf Leopold Lippens hoopt dat diverse grote projectontwikkelaars dit keer niet tegen elkaar zullen opbieden in functie van het realiseren van maximale winsten maar het welzijn van de huidige bejaarde bewoners voor ogen zullen houden. “Wie dit pand, ingesteld voor 2 miljoen EUR uiteindelijk verwerft, draagt op maatschappelijk vlak een enorme verantwoordelijkheid. De immobiliënbusiness is keihard maar ik hoop echt dat dit keer het hart het haalt op de portemonnee”, aldus een bezorgde burgervader.
.Gemeente Knokke-Heist   (Galbertus - ingezonden meededeling) (Wim Weymeis)