R@@K is een partij voor democratische vernieuwing .

Meer en meer mensen in Knokke Heist zijn het niet eens met de huidige machtspolitiek die geen rekening houdt met de positieve inbreng van anderen..

R@@k wil terug alle inwoners inspraak geven in het beleid van onze gemeente.  Dit democratisch recht is niet gewaarborgd wanneer één partij jarenlang de scepter zwaait en geen enkele vorm van kritiek duldt.


 
 

 

De VLD.

 

 De VLD, in de laatste verkiezingen beloofde Hugo Depleker om de Horeca te verdedigen, na de verkiezingen was hij zijn belofte TOTAAL vergeten. Integendeel hij stemde mee tegen onwettelijke maatregelen. De VLD zit ook in coalitie met de burgemeester en belooft nu reeds dat ze niet TEGEN de GBL belangen zullen ingaan. In feite gaan ze eruit omdat ze beseft hebben dat hun kiezers hen liever een onafhankelijke koers zien varen. Dat melden ze ook op hun site; Wat hun kiezers niet weten is dat die VLD'ers die niet opgezet waren met een samenwerking met de burgemeester grotendeels van de lijst geweerd zijn. Hoe zou je zelf zijn; Je moet maar naar de mandaten van hun beide gekozen kijken en je weet het. Ze hebben er ALLE BELANG bij dat ze NIET tegen de burgemeester zijn schenen schoppen. Dus beste kiezer, bedenk je goed. Ben je blauw, maar ga je niet akkoord met de politiek van de burgemeester, wel stem dan zeker niet op de huidige mandatarissen. 

Besef ook dat GEEN enkel lokale politicus die in de huidige GBL zetelt zich VRAGEN heeft gesteld bij het schandaal over schepen Luc Lierman.   Nochtans de bewijzen zijn er. Dit ga t ook  op voor het schandaal van de gemeenteschool DEVONCK en voor de VZW's van eerste schepen Maxim Willems. 

 Je zou op zijn minst verwachten dat een onderzoek geëist wordt, want de aantijdigingen zijn niet mals. Maar neen. Eigenbelang gaat voor.

VERGEET DAT NIET, beste lezer.

(ps: persoonlijk ben ik een blauwe, maar ik heb het niet echt op met politici die hun eigenbelang op de voorgrond zetten).

 Interessante leesvoer om het doorheen de pers, steunend op andere artikels een perfect beeld vormt van de strapatzen van onze lokale Heer.


 

De CD&V Visie.

 

Hier confronteren we de CD&V mandatarissen met hun woorden en hun daden.

De rest laten wij aan jullie, geachte lezer over. Wij kunnen het alleen maar openbaren.

PS: Wij staan volledig achter hun woorden, maar dan wel als het daden worden. Maar daarin geloven wij niet meer. Teveel leugens, teveel gesjoemel. Teveel van alles.


 

Wist U bijvoorbeedl dat Yves Leterme, het hoofd van de CD&V gevraagd had om op een aparte lijst op te komen, maar dat dat is geweigerd door het Lokale bestuur?  


Algemeen beleidsplan Knokke-Heist   2002-2006


 Voorbeeld van hoe 11 pagina's lang veelbelovende en nietszeggende plannen aan de bevolking worden voorgesteld. Moeten gemeentemedewerkers daarmee hun tijd vullen om zo'n nonsens neer te pennen? Puur papierverspilling.

Enkele bewijzen dat de woorden nietszeggende en leeg zijn.

1. Vergelijk de woorden in verband met het rioolbeleid en de werkelijkheid? 

2. Stijlvol sociaal?: Het gemeenbestuur verkoop zijn EIGEN grond (mussenpad) om zijn schulden te betalen en zegt dan dat er GEEN grond beschiklbaar is om sociale woningen te bouwen.  

De rest wil ik nog niet eens aanhalen, want ik wordt er kribbig van als ik het lees. pure BULL SHITT

Spreken is Zilver - Zwijgen is Stout 

Politieke zet en het toppunt van hypocrisie


Met deze slogan probeert ons gemeentebestuur de indruk te geven alsof de burgers hun zeg kunnen doen. Via de stadskrant worden dan de antwoorden, meestal nietszeggend, gepubliceerd en krijgt Jan met de Pet de indruk dat er toch naar "hem" geluisterd wordt. NIets is echter minder waar. Verleden jaar deelde een actiegroep van de opposite partiji R@@k-Spirit volgende folders uit op de zitdagen te Westkapelle - Ramscapelle - Heist en KNokke.  Het spreekt vanzelf dat dit niet in goede aarde is gevallen bij de hudige machtshebbers. Daar tegenover staat dat de reactie van de lezers die het briefje in gekregen hadden. UItermate positief. Dat deed deugd.


Link naar de stadskrant met betrekking to deze verborgen verkiezingsslogan.

 

De antwoorden van het stadsbestuur op de vragen van de burgers. Vele antwoorden zijn leeg en nietszeggend, maar wekken de indruk alof er geluisterd werd.

Spreken is zilver, zwijgen is fout

Ingestuurd door een boze burger die beslist wilde dat zijn tekst hier kwam te staan.

De laatste stadskrant gelezen. Neen? moet je zeker doen. Er is zelfs op een volledige pagina een praktisch 'woordelijk verslag' van de laatste inspraakvergadering ingericht door het gemeentebestuur. Blijkbaar weet de gemeente (schepencollege) niet goed wat het woordje inspraak wil betekenen. Als wij alles eens goed doorgenomen hebben dan zie je dat er van inspraak nergens sprake is. Het is meer het vragenuurtje van de burgemeester of schepen maar dan in het openbaar. Niets anders dan reklame maken voor wat zij van plan zijn of wat zij reeds gedaan hebben. Inspraak......ver te zoeken. Al eens gedacht aan het casino heren burgemeester en schepenen. Is er daar inspraak geweest? of telt daar de mening van de modale burger niet meer? Als we dat allemaal lezen zou ik vlug mijn naam 'gemeentebelangen' veranderen naar 'eigenbelangen'.

 

 

 

Deze link brengt U naar de verkiezingssite 2006 van de VRT. 

Overzicht van alle steden en allerhande info. 

Klik hier